Koko artikkeli haastatteluineen on julkaistu kahvakuulaurheilu.net-sivuilla sekä Tempaus-lehdessä.

Kahvakuulatempauksen perusteet á la Valery Fedorenko:

  1. Kuulan vauhti lähtee jaloista kuten keinahtavassa etuheilautuksessa, keskivartalo on vahva ja liike toteutetaan siirtämällä painoa edestä taakse ja/tai sivusuunnassa. Älä päästä kuulaa kauas kehosta vaan ajattele, että seisot laatikossa jonka etuseinään kopsahtaa vuorotellen pää ja kuula. Näin voima ohjautuu ylös eikä poispäin. Kyynärpää nousee kevyessä koukussa hartiatasoon.
  2. Kun kuula nousee ns. painottomaan tilaan eli siihen pisteeseen josta se vaihtaa suuntaa alaspäin, on se nypättävä pisteen yli. Yritä käyttää siihen mieluummin lantiota kuin kättä. Mitä vähemmän joudut puristamaan kuulaa missään vaiheessa, sen paremmin ja pidempään otteesi kestää.
  3. Kuulan kääntyminen taakse ja yläasentoon on aktiivinen liike. Jos puristat kahvaa poikittain kämmenessä, se laskeutuessaan melko todennäköisesti lyö sinua käsivarteen. Yritä siis ”lyödä” käsi kahvasta läpi sormet kohti kattoa niin, että kahva laskeutuu täysin vinoon asentoon halkaisten kämmenen peukalonhangasta kämmenpohjan ulkosyrjään. Kyyynärpää suoristuu ja lukittuu korvan viereen kuten yläasennossa aina ja kehon liike pysähtyy täysin.
  4. Kuulan alasviennissä pikkusormi kääntyy johtamaan ja kuula siirretään kehon keskilinjalle. Jos nostat kyynärpään melkolailla samaan asentoon kuin vetovaiheessa, saat oikaistua ranteen ja pudotettua kuulan suoraan kämmenpohjasta sormien muodostamaan koukkuun. Näin se ei rouhi käsiin lisää rakkoja ja pysyy hyvin lähellä kehoa.

Katso videokooste erilaisista tempauksista.