On ennustettu, että parin vuoden päästä lähes kaikki verkon sisältö on videota – mitä itse en lähtisi allekirjoittamaan sillä meitä primääri-auditiivisia ja -kinesteettisiä on sentään noin kolmasosa maailman väestöstä. Mutta joka tapauksessa liikkuvan kuvan osuus tulee nykyisestään vielä kasvamaan, eikä useimmilla yrittäjillä oikein ole varaa jäädä kelkasta.

Tässä on jokunen videotyyppi, joita kannattaisi siis alkaa tuottamaan pikapuoliin jos et ole sitä vielä tehnyt.

#1 Demovideo

Demot ovat niitä joissa näytetään miten tuotteesi tai palvelusi toimii tai toimitetaan. Jos et toimita mitään fyysistä, rakenna videollasi mielikuvaa tilanteesta jossa palvelu on toimitettu ja asiakas tyytyväinen.

#2 Brändivideo

Näillä puhutaan yleensä missioista ja visioista ja pyritään luomaan edelläkävijyyden mielikuvaa. Mikäs siinä jos se on juuri se joka eniten kiinnostaa kohderyhmääsi. Lähemmäs katsojaa pääset kuitenkin kun panostat inhimillisyyteen ja tarinoihin brändin takana.

#3 Tee näin -video

Näissä videoissa näytetään kuinka käytännön ongelmia ratkotaan vaihe vaiheelta – myös sellaisia joista asiakkaat ovat valmiita maksamaan.

#4 Asiakkaan haastattelu

Jos saat asiakkaasi kertomaan kameralle yhteistyöstä kanssasi, on se parasta mahdollista promomateriaalia tuotteillesi ja palveluillesi.

#5 Live-video

Olen kirjoittanut näistä useamman blogin, käy lukemassa ne täältä.

#6 Katoava video

Instagramin ja Facebookin tarinat sekä snäpit katoavat vuorokaudessa ja ovat näppäriä myös epävirallisempaan viestimiseen, sekä siihen, että totuttelee kameraan ja tarinankerrontaan.

Valitse siis näistä vaihtoehdoista omasi ja ryhdy tuumasta toimeen jo tänään.

Ja ole yhteydessä jos tulee tenkkapoo niin katsotaan miten voin auttaa!

 

Eve Koivula tartuttaa tarinankerrontaa brändimarkkinointiin ja jeesaa markkinoinnissa budjetista riippumatta.