Mikä on tweet chat?

 

Tweet chat on virtuaalinen keskustelutilaisuus jonka voi järjestää ja johon voi osallistua kuka tahansa Twitterin käyttäjä. Niistä löydät mielenkiintoisia ihmisiä seurattavaksi ja saat itsellesi myös seuraajia joita kiinnostavat samat aiheet.

Chatille ominaista on ennalta sovittu ajankohta, kesto ja aihe, sekä #häsä, joka liitetään jokaiseen kommenttiin. (Twiittaa tämä.) Myös kysymykset voi halutessaan julkistaa etukäteen.

 

Tässä esimerkiksi viikottaisen #matkachat’n osallistumisohjeet:  matkachat-twitterissa

Täältä löydät runsaasti englanninkielisiä chatteja. Alla toinen suosittu suomalainen chat, joka järjestetään kerran kuussa, joka kuukauden neljäs maanantai.

Ja vielä SoneraB2D-chat

 sonera-b2d-chat  

Käytä tähän minuutti

 

Työkaluksi suosittelen ilmaista TweetDeck-palvelua, joka on Twitterin omistama. Se toimii näin:

Mene osoitteeseen TweetDeck.com ja kirjaudu sisään omilla Twitter-tunnuksillasi Klikkaa vasemmasta sivupalkista plussaa ja perusta @ Mentions-syöte (’all accounts’). Tämä siksi, että voit helposti vastata sinulle osoitettuihin kommentteihin.

Klikkaa uudelleen plussaa ja perusta myös Search-syöte. Kirjoita hakusanaksi chatin #häsä ja klikkaa [Add Column].

Tällä palstalla seuraat chatin kaikkia kommentteja. Viemällä hiiren kommentin päälle saat esiin valikon, jonka kautta voit vastata twiittiin, jakaa sen, merkitä sen suosikkeihin, seurata käyttäjää ja paljon muuta – kaikki tämä yhdessä ja samassa ikkunassa, joka päivittyy omia aikojaan. Jos tahdot, voit asettaa syötteeseen myös hälytyksen (ääni, popup tai molemmat) joka huomauttaa sinulle chatin alkamisesta, kunhan pidät selainikkunan auki. Se kannattaa kuitenkin kytkeä pois kun chat alkaa, muuten sinulta menee hermo!

tweetdeck-ohje

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

 

Lisäksi voit perustaa toisen syötteen (palstan) johon kirjoitat hakusanaksi #häsä K1. Näet siitä suoraan ensimmäisen kysymyksen. Kun olet vastannut, vaihda tilalle K2 jne. Näin ei tarvitse käyttää aikaa kysymysten haeskeluun tviittivirrasta.

Twiittaa vinkki kavereille klikkaamalla tästä!

 

Eve Koivula tartuttaa tarinankerrontaa brändimarkkinointiin ja jeesaa markkinoinnissa budjetista riippumatta.