Pidä aikataulu kurissa ja työkalut järjestyksessä pyhittämällä yksi selain vain somekäyttöön

Tämä on yksi suosituimmista #somevinkit-tviiteistäni, ja tässä artikkelissa kerron millä muilla tavoin voit helpottaa keskittymistäsi kun teet töitä joihin liittyy somea ja nettisivuja.

Suosikkini selaimista on Chrome, yksinkertaisesti siitä syystä, että siihen löytyy helposti laajennuksia joiden avulla työteho paranee. Myös Firefoxiin löytyy toki vastaavia, mutta minä käytän sitä muihin juttuihin.

Tässä 5 parasta ilmaista verkkoselaimen lisäosaa

LastPass

LastPass-palvelu on mainittu täällä blogissa ennenkin. Se on siis ilmainen ja huolehtii siitä, että kaikki ne kymmenet, ellei sadat kirjautumistiedot joita olen verkkoon perustanut pysyvät tallessa ja löytyvät helposti. Laajennus kirjaa mut niihin sisään automaattisesti ollessaan päällä.

Tämä on mulla asennettuna kaikkiin selaimiin – jotka näin mäkkikäyttäjänä ovat siis Chrome, Safari ja Firefox.

Momentum

Tämä laajennus nalkuttaa äärimmäisen kauniilla ja ihmisystävällisellä tavalla asiasta jota olin tekemässä ennen kuin keskittyminen herpaantui. Oletusnäytön sijaan se tuo jokaiseen uuteen selainikkunaan kauniin maisemakuvan, päivän mietelauseen, sekä siihen itse kirjoittamani tehtävät jotka pitäisi saada hoidettua sen sijaan, että jäisin haahuilemaan ympäri verkkoa.

Evernote Web Clipper

Mulla on siis käytössä maksullinen Evernote, josta tuskin enää luovun. Se (eli tämä jossa tätäkin luonnosta kirjoitan) pitää KAIKEN tallessa puolestani. Parasta on se, ettei mun tarvitse muistaa tallentaa (ctrl+S) ikinä mitään, nimimerkillä liian monta iäksi kadonnutta Word-tiedostoa…

Web Clipper nimensä mukaisesti leikkaa sinne talteen webistä artikkelit, tekstit, kuvat ja pdf:t parilla klikillä.

The Great Suspender

Jos kärsit välilehtisyndromasta, toisin sanoen avaat selaimeen aina vaan uusia ja uusia ikkunoita kunnes niistä näkyy yläpalkissa niin onneton siivu, että sitä on mahdoton edes klikata – tämä laajennus pitää huolen siitä, ettei ne kaikki kuormita kapasiteettia yhtä aikaa.

Voit itse määritellä kuinka kauan aikaa saa vierähtää, ennen kuin sovellus laittaa sivun lepotilaan. Mulla se on 30 minuuttia.

Mitä tosin välillä tapahtuu on se, että kuuntelen yhdellä välilehdellä pyörivää videota ja teen samalla toisella jotakin – kunnes ääni yhtäkkiä katkeaa koska videon välilehti on mennyt lepotilaan. Siltä voi välttyä sillä, että käy välillä kurkkaamassa myös kuvaa, jolloin laskuri aloittaa alusta.

OneTab

Tämä on mulla ollut käytössä vasta hyvin vähän aikaa, mutta on todella näppärä!

OneTab auttaa niin ikään meitä välilehtisyndroman uhreja niputtamalla ne helposti yhdellä klikillä yhteen listaan jossa niitä on helppo hallita. Asenna ja testaa, niin näet itse mitä se tekee!

Löytyikö listalta omia suosikkeja tai mitäpä kehottaisit lisäämään? Kuulisin mielelläni vinkkisi uusista hyödyllisistä laajennuksista!

Joko olet optimoinut Facebook-sivusi tuomaan sinulle asiakkaita?

”En keksi mitään postattavaa.” ”Puuttuu ideoita.” ”En tiedä mitä jakaisin.”
Kuulostaako tutulta?

Saat asian kuntoon vartissa - kunhan eka klikkaat tästä!

 

Eve Koivula tartuttaa tarinankerrontaa brändimarkkinointiin ja jeesaa markkinoinnissa budjetista riippumatta.