tunnuskuva-bloggausYksi hyödyllisimmistä WordPress-lisäosista on Pretty Link. Sen avulla minkä tahansa monimutkaisen linkin voi muuttaa muotoon http://omadomain.fi/omasana – toisin sanoen helpommaksi muistaa.

Bonuksena voit myös muuttaa jakamasi lyhytosoitteen kohdetta koska tahansa parilla klikkauksella, esimerksi siinä tapauksessa, että se on vaikkapa viikon vinkki, tarjous tai video.

Kohdeosoitteella ei ole mitään väliä. Se voi olla YouTube-kanava tai -soittolista, yksittäinen Facebook-keskustelu tai -video, linkki verkkokauppaan, julkisessa Dropbox-kansiossa olevan tiedoston latauslinkki… mikä tahansa URL.

Otetaanpa esimerkki: Omista linkeistäni https://www.tiski.fi/tilaa päätyy tällä hetkellä osoitteeseen http://newsletters.getresponse.com/archive/tiskivuoro. Käytän sitä monessa paikassa joista on turha pitää manuaalisesti kirjaa. Jos vaihdan uutiskirjeen lähetysohjelmaa, riittää kun muutan linkkiä omilla sivuillani ja se ohjaa kaikki klikit oikeaan paikkaan.

Facebook-sivulleni pääsee osoitteella https://www.tiski.fi/fb, live-lähetyksessä olen antanut blogilinkin https://www.tiski.fi/140 josta löytyy lisätiedot käsitellystä aiheesta ja koulutuksessa käyttämäni diat olen niin ikään saanut Dropboxista käyttöön ja jakoon oppilaille helpon lyhytlinkin avulla. Myös harrasteporukan Drive-kuvapankkiin on minulla helposti muistettava linkki jonka alkuperäinen osoite on se googlen antama kammotus.

Jos bit.ly-linkit ovat sinulle tuttu juttu, tämä korvaa sen.

Näin se toimii:

Plugari asennetaan omalle WordPress-sivustolle kuten mikä tahansa lisäosa. Löydät sen haulla Pretty Link, valitse se jonka logossa on tähti. Kun olet asentanut ja aktivoinut lisäosan löydät sen vasemman sivupalkin valikosta.

Valitse Add a Pretty Link jonka jälkeen voit täyttää kuvassa olevat kentät.

 

kuinka-pretty-link-lisaosaa-kaytetaan

 

  1. Target URL on linkki johon haluat klikkaajan päätyvän.
  2. Pretty Link -riville voit kirjoittaa juuri sen haluamasi osoitteen, esim. tuo ”140” oli sellainen.
  3. Title on itsellesi muistutukseksi täydennetty otsikko.
  4. Group on suositeltava, sillä ryhmittely helpottaa linkkien seurantaa ja etsimistä. Voit luoda uuden kirjoitamalla sen nimen Add a New Group -laatikkoon ja painamalla Enter. Minulta löytyvät mm. some, blogit, suositus, latauslinkit ja video -ryhmät.
  5. Lopuksi klikkaa Create ja jaettava lyhytlinkkisi on valmis!

Ilmaisversiossa näet montako kertaa linkkiäsi on klikattu. Maksulliseen Pretty Link Pro -lisäosaan saa sitten liitettyä enemmän analytiikkaa ja raportointia, sekä A/B-testausta ym.

Täältä löydät vinkkejä muista ilmaisista välineistä joita voin suositella lämpimästi.

 

Eve Koivula tartuttaa tarinankerrontaa brändimarkkinointiin ja jeesaa markkinoinnissa budjetista riippumatta.