Sosiaalinen media tarjoaa paljon vaihtoehtoja pienen yrityksen näkyvyydellePeriscopen ja Facebook Liven kisa livecast-herruudesta kovenee tämän vuoden aikana kun Facebook Live vyöryy pikkuhiljaa kaikkien käyttäjien ulottuville.

Kumpi siis on ”parempi”, Periscope vai Facebook Live?

Jos sinulla on jo valmis yleisö Facebookissa, Live voi olla houkutteleva vaihtoehto omien lähetysten tekemiseen. Valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon nämä merkittävät erot kahden kanavan välillä:

 

#1 Aika

Periscope-lähetykselle ei ole määritelty aikarajaa. Voit lähettää niin kauan kuin asiaa riittää. Facebook Live sen sijaan pätkäisee lähetyksesi 30-90 minuutin jälkeen, riippuen sovelluksesta jota käytät.

 

#2 Jälkikatselu

Periscope-lähetyksen jälkikatselumahdollisuus katoaa 24 h jälkeen, mutta Facebook säilyttää videotasi kunnes poistat sen. Toki Periscope-nauhoituksiakin voi uudelleen julkaista muissa kanavissa, vaikkapa siellä Facebookissa.

 

#3 Intensiivisyys

Periscope-sovelluksen käyttäjien kohdalla lähetyksesi kilpailee huomiosta vain muiden lähetysten kanssa, erityisesti koska kommentointimahdollisuus rajoittuu sovelluksen käyttäjiin.

Facebook Live -lähetyksen ympärillä sen sijaan on kaikenlaista häiriötekijää, kaikki muut sen sisällöt ja mainokset mukaan lukien.

Suurten yleisöjen gurut ovat maininneet, että tästä johtuen suhde katsojiin vaikuttaa intiimimmältä Periscopessa kuin Facebookissa, ja katsojien mielenkiinto lähetystä kohtaan on vaikeampi säilyttää.

Kumpi siis on parempi, Facebook Live vai Periscope? Se täytyy jokaisen sisällöntuottajan määritellä erikseen.

periscope-facebook-live-video-opas

Periscope-pioneeri Eve Koivula auttaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä pienen budjetin markkinoinnissa, sekä kouluttaa ja sparraa välineiden käytössä. Lue lisää Periscope-koulutuksista täältä.  
[wpob id="8" text="Klikkaa tästä ja lataa ilmainen Kaikki Periscopesta -opas" style="none"]

 

PS. Muista laittaa artikkeli jakoon oheisista painikkeista!