Paljonko Periscope-lähetys kuluttaa dataa, kuinka varmistat lähetysten teknisen laadun, mistä eri laitesovellusten ero johtuu, mikä on Periscope Couch Mode

 

K: Paljonko lähettäminen kuluttaa dataa?

 

V: Katselu 3G/4G -verkossa kuluttaa noin 250MB tunnissa, lähettäminen jonkin verran enemmän, 270-300MB/tunti. Tämä on hyvä tietää, ettei laskun kanssa tule yllätyksiä.

 

K: Millä konsteilla varmistat lähetyksen teknisen laadun?

 

V: Siihen vaikuttavat ainakin nämä tekijät:

1) Verkko jossa lähetät

Mikäli mahdollista valitse kiinteä verkko ja sulje muut sovellukset ennen kuin alat lähettää. Laita myös puhelin ’älä häiritse’ -tilaan tai lentotilaan, jotta et saa puheluita kesken lähetyksesi.

2) Valaistus

Valaistuksella on suuri merkitys videon laatuun, sillä hämärässä ja huonossa valossa kuva muuttuu rakeiseksi ja alkaa mahdollisesti pätkiä.

3) Ääni

Ulkoinen mikrofoni eliminoi ympäristön melua. Jos mahdollista kiinnitä se paidankaulukseen tai muuten lähelle suuta, jolloin äänen voimakkuus ei muutu vaikka itse liikkuisit poispäin päätelaitteestasi.

 

K: Mitä tapahtuu jos saatkin puhelun kesken lähetyksen?

 

V: Vastaanottajien päässä kuva jähmettyy, mutta lähetys ei katkea vaan jatkuu kun lopetat puhelun.

Jos haluat varmistaa ettei taukoja tule, kytke puhelin lentotilaan ja verkkoyhteys uudelleen päälle. (Tämä ei tietenkään toimi jos lähetät 3G- tai 4G-verkossa.)

 

K: Miksi Android- ja iOS-sovelluksissa on niin paljon eroavaisuuksia?

 

V: Sovellus on alunperin suunniteltu iOS-laitteille ja sen kehittämiseen käytettiin aikaa yli vuosi. Kun sitten yrityskaupat syntyivät Twitterin kanssa, oli selvää, että tarvitaan myös Android-versio, vaikka aikaa oli vain pari kuukautta. Siinä ajassa ei ehditty ratkoa kaikkia haasteita, mutta softan kehitys jatkuu.

 

K: Mikä on Periscope Couch Mode?

 

V: Couch Mode on nettisivu jolla voit selata lähetyksiä. Se toimii vähän kuten TV-kanavien selailu, paitsi että voit selata vain eteenpäin. Se löytyy osoitteesta http://www.periscope.tv/couchmode

 

K: Kuinka Periscope-häiriköintiin voi vaikuttaa?

 

V: Epäasialliseen käytökseen voidaan tällä hetkellä vaikuttaa itse blokkaamalla kommentoija ulos omista lähetyksistä. Tuotantotiimi on toki tietoinen esim. seksuaalisesta häirinnästä ja työstää keinoja sen kitkemiseksi. On ollut puhetta siitä, että algoritmia muokattaisiin siten, että henkilöt jotka toistuvasti joutuvat blokatuksi suljettaisiin jatkossa automaattisesti ulos palvelusta.

Toteutus ei tietenkään ole ihan yksinkertainen juttu, joten sitä vielä odotellaan. Kaikki lähetykset kuitenkin tallentuvat Periscopen omaan tietokantaan, joten räikeät tapaukset voidaan tutkia ja niihin voidaan puuttua myös jälkikäteen.

 

Lisää kysymyksiä voit lähettää sähköpostitse, tviitaten tai alla olevalla lomakkeella!

Lupaan vastailla niihin kaikkiin henkilökohtaisesti, täällä blogissani tai scoopeissani!

periscope-facebook-live-video-opas

Periscope-pioneeri Eve Koivula auttaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä pienen budjetin markkinoinnissa, sekä kouluttaa ja sparraa välineiden käytössä. Lue lisää Periscope-koulutuksista täältä.  
[wpob id="8" text="Klikkaa tästä ja lataa ilmainen Kaikki Periscopesta -opas" style="none"]

 

PS. Muista laittaa artikkeli jakoon oheisista painikkeista!

Ilmainen Kaikki Periscopesta -opas

Tämä opas on kokoelma tiski.fi -blogissa ilmestyneitä artikkeleita sekä ennen julkaisemattomia lisäohjeita

Sisältää: Miksi Periscope
 – Mikä Periscope
 – Periscope yrityskäytössä 7 ideaa (uusi) 
- Videoidut aloitusoppaat 
- Kuinka aloitat käytön – Vältä nämä tyypilliset mokat
 – Usein kysyttyä
 – Lisävarusteet
 (uusi) – Näin saat katsojia 12 vinkkiä
 – 5 Faktaa sydämistä
 – 5 Ilmaista apuvälinettä (uusi) – Virtuaali-Periscope 
-asennusohjeet (uusi) – pdf 64 sivua

Klikkaa ja lataa opas
Fill out my online form.