tunnuskuva-bloggausMikä on RSS Feed eli fiidi?

 

Feed tarkoittaa syötettä ja RSS tulee sanoista ”Rich Site Summary” eli onko tuo nyt sitten täydellinen sivukooste. Suosittelen sitä kaikille sisällöntuottajille; bloggaajille ja nettisivujen ylläpitäjille siksi, että sen avulla sivustoasi on mahdollisimman helppo seurata.

Oma suosikkini seurantavälineenä on Feedly, mutta esimerkiksi muoti-, tyyli- ym. blogeihin keskittynyt Bloglovin on niin ikään feedien lukuohjelma joten välinevalinta riippuu hiukan siitäkin mitä sivustoja aiot seurailla.

Ilmaisalustat kuten WordPress.com ja Blogger tuottavat sen automaattisesti, ilman että sinun tarvitsee tehdä mitään. Itse ylläpidettävien blogien ja uutissivustojen pitää ”polttaa” fiidi itse.

 

Verbi johtuu siitä, että välineenä voi käyttää Googlen ylläpitämää Feedburner-nimistä ilmaista palvelua.

 

Itse prosessi käy näin:

rss-80

  1. Klikkaa itsesi osoitteeseen http://feedburner.google.com ja naputtele blogisi osoite siellä olevaan laatikkoon. Ohjelma tarkistaa, että osoite on toimiva ja päästää sinut eteenpäin.
  2. Kerro siellä sivuston nimi, tallenna ja voilá: sinulla on fiidi jonka lukijat löytävät.

Jos tahdot, voit laittaa ikonirivistöösi Facebookin, Twitterin ja muiden rinnalle tämä merkin joka kertoo sivukävijälle tilanteen. Omani löytyy blogin yläpalkista.

Kirjoittaja Eve Koivula scooppaa, bloggaa ja somettaa ja opastaa pienen budjetin markkinoinnissa.

Seuraa Periscopessa @evekoivulan | [wpob id=”2″ text=”Tilaa maksuton Tiskivuoro” style=”none”] 

Jos tunnet jonkun jolle aihe on ajankohtainen voit laittaa tämän artikkelin jakoon oheisista painikkeista!