Pitäiskö siirtyä suunnitelmista tekemiseen?

mun vakiovastaus tohon kysymykseen on aina ”no pitäiskö?” ja siksi on luotu tämmönen kun

pienryhmä oman somen kehittämistä varten 17.8.-11.10.2020

Jos haluat mukaan, nappaa paikka täältä

Sillä tällä kertaa laitetaan niitä hyviä ideoita ja suunnitelmia käytäntöön koska me muut ollaan mukana kannustamassa ja pitämässä sua tilivelvollisena – toki silleen hyväntahtoisesti.

Ryhmä tulee oleen niin pieni, ettei siellä ole mahdollisuutta mennä esim. jonkun selän taakse piiloon.

Jokaiselle osallistujalle laaditaan oma suunnitelma siitä, mihin asioihin itse haluaa paneutua ja missä tarvitsee apua. Toisin sanoen asetetaan omat tavoitteet ja edetään niiden toteutumista kohti.

Näin se homma etenee:

?

Varaat 8 viikkoa sun kalenterista teemalla ”some-kehitys”. Se on melko likellä 66:tta päivää, joka on tutkimusten mukaan ajanjakso jossa toistetuista tehtävistä muodostuu uusia rutiineja.

Siihen pyritään.

?

Kun oot vastaillut kirjallisiin kysymyksiin, jutellaan niistä kahdestaan ja laaditaan sulle toimintasuunnitelma. Jokaisen polku on vähän erilainen.

?

Miltä sä haluaisit sun somen näyttävän ja tuntuvan?
❓ Pitäisikö sun antaa yritykselle kasvot?

❓ Millä näkökulmalla pitäisi viestiä, että some saadaan palvelemaan sun yritystä ja tuomaan asiakkaita?

❓ Kuinka puhua sun tuotteista ja/tai palveluista ja mistä muusta syntyisi sisältöä?

(Vertauksena voisit ajatella että meet juhliin ja juttelet uuden tyypin kanssa, jonka jokainen lause alkaa sanoilla ”niimmutku tää mun purkki”. Kauanko jaksat kuunnella?

– Ja ennyt sano, että sinä oisit sellainen somettaja, mutta tosi moni on…) 

❓ Tarvisko opetella vähän kuvankäsittelyä tai saada uutta kulmaa omiin valokuviin?

❓ Mimmonen kättä pidempi auttais sua toimimaan tehokkaammin? Joku muistilista? Lyhyt videopätkä?

❓ Mistä vois löytyä sulle apua?

Mietitään näitä yhdessä ja erikseen!

Jos haluat mukaan, nappaa paikka täältä.

?

Tavataan noin kerran viikossa virtuaalisesti – katsotaan porukassa tähän sopiva aika. Jos oot yksinyrittäjä kuten mä, se on vähän kuin ois tapaaminen työkavereiden kanssa, jotta jokaiselle löytyis uusia ideoita kun pistetään kaikki omaa ajatusta jakoon.

Muu aika voidaan vaihtaa ajatuksia omassa, yksityisessä FB-ryhmässä, pyörittää ideariihiä, joita jokainen välillä kaipaa ja jakaa kehitysehdotuksia itse kunkin sisältöön liittyen.

?

Puhutaan yksittäisistä postauksista ja laajemmista kokonaisuuksista ja kaikista tukitoimista ja työkaluista joilla voi vähentää omaa työtaakkaa. Opetellaan käyttämään niitä tehokkaasti.

?️‍♂️ Ja ennen kaikkea:
Laitetaan suunnitelmia käytäntöön.

Tosi moni tietää suunnilleen mitä pitäis tehdä, mutta toteutus jää vaiheeseen, koska wc-paperirulla oli telineessä väärin päin, lenkkarinnauha umpisolmussa tai puhelimesta loppui akku.
tjsp. ??‍♀️

?

Ajanjakson loppupuolella jutellaan uudelleen ja huolehditaan siitä, että sulla on valmiina toimintasuunnitelma myös jatkoa ajatellen.

?

”Systeemin – jolle ei nyt vielä oo parempaakaan nimeä” hinta on 4 euroa päivältä + alv, jolla saa myös kupillisen maitokahvia PK-seudun kahviloissa, yhteensä 277,76 kahdeksalta viikolta.

Hinta on näin halpa (noin puolet esim. kuntovalmentajan kuukausihinnasta) siksi, että lasken itseni opiskelijoihin kun en ole tällaista settiä aiemmin pyörittänyt. Monenlaista muuta valmennusta ja opintopiiriä kyllä. Ja mulla on tavallaan omakin lehmä ojassa kun pitäisi parantaa omaakin some-presenssiä.

(Oon laskenut, että käytän ryhmäläistä kohden viidestä kahdeksaan tuntia aikaani, joka normaalilaskutuksella tekis 450 eurosta ylöspäin. Plus alvi. Että halvalla menee nyt mutta menköön.) 

Pienryhmä toimii vain jos porukka on vahvasti motivoitunutta, joten ihan ilmaiseksi sitä ei voi tehdä (montako kertaa säkin oot ilmoittautunut ilmaiseen koulutukseen ja jättänyt menemättä… mä olen tositositosi tosi monta.).

Omasta kokemuksesta tiedän myös, että kun maksaa kuukausihintaa siitä, että joku pitää vähän jöötä, eikä anna sluibailla edes niinä päivinä kun ei yhtään huvita – se kyllä palkitsee.

Mulla on mm. pari maailmanmestaruutta? siitä muistuttamassa.

?

Ryhmä siis starttaa 17.8. 2020

Mukaan mahtuu enintään 8 hyvää tyyppiä, että mulla varmasti riittää aikaa kaikille.

Huomaa, että mun normaali katuma-aika ei päde tämän ryhmiksen kanssa, vaan ilmoittautuminen on sitova.

Teen tietty kaiken voitavani, että sulle syntyy tästä myös tuloksia – mutta oikeestaan mitään en voi puolestasi tehdä. Siksi tää tosissaan vaatii vahvaa motia ja sitä, että varaat aikaa myös tekemiseen.

Millaisia tuloksia?

Sen sä määrittelet itse kun starttaamme.

Onko some sulle tärkee juttu näkyvyyden ja myynnin kannalta ja pitäiskö tää prosessi kuitenkin hoitaa jossain vaiheessa? Voisko tukiryhmän kanssa olla kivampi tehdä tätä kuin yksin?

Se sun pitää itse päättää.

?

Jos haluat mukaan, viimeiset paikat jaetaan täällä.