Mitä 10 viikon kahvakuulaohjelma sisältää ja mistä sen saa?

Ohjelma sisältää valmiit, eri kuntotasoon skaalattavat treeniohjelmat kymmeneksi viikoksi (16-sivuinen pdf), ohjeet siihen, miten parhaiten hyödynnät tekemiäni perustekniikkavideoita, sekä aika-ajoin päivittyvä videomateriaalini. Voit tilata sen minulta sähköpostitse.

Lue täältä kokemuksia ohjelmasta.

 

Ohjelmani avulla voit opetella ja hioa videolla esiteltyjä tekniikoita vaihe vaiheelta ja päästä kiinni säännöllisestä treenistä, olitpa sitten vasta-alkaja tai jo pidempään harrastanut. Kolme kahvakuulaharjoitusta viikossa sisältävä ohjelma on koostettu siten, että viikoilla 1-2 vasta-alkajat totuttelevat välineeseen, joka liikkuu lähellä kehoa, kasvojen edessä ja pään päällä, pidemmälle ehtineet aloittavat saman tien hengitysrytmin parantamisesta, joka on varsinaisesti teemana viikolla 3. Sitten siirrytään vuorotellen rinnallevetoihin, työntöharjoituksiin ja tempaukseen.

Viikolla 7 on voima-ja kuntotesti ja viikoilla 8-10 saat ohjeita siitä, miten treenejä jatkossa suunnitellaan.

Ohjeet saattavat olla vaikkapa tällaisia:

Geisha: pidä sarjojen välissä 2 min tauko, tee 2 kierrosta
Fazerina: pidä sarjojen välissä 1 min tauko, tee 2-3 kierrosta
Sininen: tee kaikki liikesarjat peräkkäin, pidä sen jälkeen 1-2 min tauko. Tee 3 kierrosta.

Tässä vaiheessa herää yleensä kysymys, mihin tekniikassa pitäisi ensimmäisenä kiinnittää huomiota ja vastaus kuuluu, että aloita hengityksestä. Se mahdollistaa core-tuen käytön joka mahdollistaa jaloilla ponnistamisen.

Tai kuten viikolla 4:

Kuulalle annetaan jälleen vauhti jaloista ponnistamalla, heilautus ei lähde kauas kehosta vaan käsi nykäisee sen lennosta kohti kehoa ja kyynärpää iskeytyy kylkeen kiinni. Näin kuulan alla on koko vartalon kannatus kun se pyörähtää räkkiin.

Voit halutessasi myös kuvata tämän 10 viikon aikana videoita omista treeneistäsi ja lähettää ne minulle saadaksesi henkilökohtaista palautetta ja lisävinkkejä tekniikan hiomiseen.

Miksi valmisohjelma suunniteltiin?

Uusilla kahvakuulaharrastajilla tuntuu nousevan esiin aina samat kysymykset siitä, missä järjestyksessä tekniikkaa kannattaa alkaa parantamaan. Ohjelma vastaa näihin kysymyksiin ja nostaa järjestyksessä esiin eri tekniikoiden tärkeimmät yksityiskohdat.

Ohjelmasta sanottua.

Eikö harjoittelu ole vähän tylsää kun liikkeitä on näin vähän?

Kaikki eivät innostu nostamisesta ainoana harjoittelumuotona, mutta onneksi se sopii hyvin myös täydentämään omaa lajivalikoimaa. Kun opit tekniikan perusasiat, eli muun muassa hengityksen ja lantion käytön, niitä voi hyödyntää kaikessa liikkumisessa.

Muutamallakin liikkeellä saadaan kyllä treeniin loputtomasti vaihtelua muuttamalla sarjan pituutta (parista minuutista vaikkapa puoleen tuntiin), kuulapainoa ja suoritustempoa.

Miten kahvakuulan nostaminen eroaa muusta painoharjoittelusta?

Perusnostoissa kuulan kanssa töitä tehdään kehon kaikilla lihaksilla, jolloin jokainen toisto parantaa useita osa-alueita. Siksi koko kehoa kuormittavan, sekä voimaa ja kestävyyttä, että hapenottokykyä parantavan harjoituksen saa mahtumaan jopa puoleen tuntiin lämmittelyineen ja taukoineen. Tähän eivät muut välineet kykene.

Mistä ohjelman saa ja mitä se maksaa?

Ohjelman hinta on 28 eur ja voit tilata sen minulta sähköpostitse.

Kiinnostaako henkilökohtainen kahvakuulavalmennusohjelma?

Jos olet treenannut jo jonkin aikaa (esimerkiksi tämän ohjelman viikot 1-8), voit kysyä lisää räätälöidyistä valmennuksistani.