Viime tiistain Tiskivuorosta löytyvät ohjeet miten laadin joka viikko oman työlistani – tai no, otsikoin sen kyllä todo.

Jos et ole nähnyt sitä, käy täällä ja tilaa se itsellesi sähköpostiin nyt – ei meinaan maksa mitään, mutta saat samalla nuo ohjeet käyttöösi.

Et voi ainakaan menettää mitään!

Se, että sulla on jo hyvissä ajoin kutakuinkin selvillä mitä teet seuraavaksi vähentää säätämistä ja parantaa takuulla lopputulosta. Samoin nämä seuraavat asiat:

Yksinkertaista päätöksentekoa

En nyt sano, että pitää mennä Steve Jobs- tai Mark Zuckerberg -linjalle ja hankkia kaappiinsa vaan yhdenlaisia housuja ja paitoja koska sillä eliminoidaan päivästä ainakin yksi tilanne jossa joutuu päättämään asioista.

Käy kuitenkin tekemässä tässä artikkelissa mainittu ”katsaus tulevaan” -harjoitus joka auttaa omalta osaltaan rajaamaan kaikenlaisia eteen tulevia mahdollisuuksia.

Syö se sammakko

Hoida sun kaikkein vaativin duuni ensimmäiseksi pois alta – oli se miten vastenmielinen hyvänsä.

(Taisi olla Mark Twain, joka vertasi tapahtumaa sammakon syömiseen. Elävänä – jos oikein muistan.)

Jos se on päätynyt sun huolellisesti suunnitellulle työlistalle, se on joka tapauksessa tärkeä. Jos on tarpeen, voit muistuttaa itseäsi mitä sen valmistumisesta seuraa – motivoi meinaan kummasti!

Mulla auttaa myös tämä:

”joko teet tai sitten itket ja teet”

– toisin sanoen ei kaiken tekemisen tarvitse olla kivaa, upeaa ja nautinnollista, mutta jos sitä vihaa niin ei se siitä ainakaan helpompaa tee.

Luo rutiineja (ja dokumentoi ne)

Näistä puhuttiinkin jo viime viikolla, eli käytä apunasi muistioita ja tarkistuslistoja.

Valitse itsellesi sopivimmat työkalut

Mun eräs tärkeimmistä työvälineistäni ovat vastamelukuulokkeet, jotka olen saanut lahjaksi puolisoltani. Soittolistallanikin on tasan kaksi vaihtoehtoa: täydellinen hiljaisuus sekä tämä avaruuskohina

Juuri nyt tosin pihalta kuuluu linnunlaulua, joka sekin on ihan jees.

Tällaisella auditiivisella henkilöllä kaikenlainen taustahäly ja varsinkin musiikki sotkee keskittymistä varsin tehokkaasti, visuaalinen puolisoni taas voi soitella vaikka heviä päiväunilla eikä haittaa yhtään.

Käytän jatkuvasti myös tässä artikkelissa mainittuja Chrome-lisäosia helpottamaan elämää.

Jollekulle sopii parhaiten se, että käyttää kaikessa digitaalisia välineitä – toiselle toimii vain kynä ja paperi. Erilaisia soittolistojakin löytyy pilvin pimein jokaiseen makuun.

Testaa eri vaihtoehtoja kunnes löydät itsellesi parhaiten sopivat!

Älä ahnehdi

Viisaammat väittävät, että päivässä on turha edes yrittää syödä kolmea sammakkoa enempää (vaikka olisivat ranskalaisittain valkosipulikastikkeessa). Jos päivä on oikein pirstaleinen, hyvä jos saa alas sen yhden.

Riippuen toki alasta ja työtehtävistä, omasta ajasta kannattaa aikatauluttaa keskimäärin 60 % ja jättää loppu joustovaraa. Jos jatkuvasti kiristät ruuvia ja paiskit ylitöitä ja siltikään et pysy tahdissa on aika joko karsia jotain tai hankkia apua.

Päivään pitäisi myös mahduttaa palauttavia hetkiä kuten vedenjuontitaukoja, lounastaukoja, taukojumppaa ja sen sellaista. Itse näin kun työskentelen kotoa käsin, monesti käytän näitä hetkiä ripustamalla pyykkejä, tyhjentämällä tiskikonetta jne pikkuhommiin. Niillä saa puolivahingossa myös veren kiertämään.

Tyytyväisyyden tunne syntyy joka tapauksessa niistä valmistuneista ja onnistuneista asioista, joten siksi ne ansaitsevat huomiomme ja keskittymisemme!

Hyvä tulos, parempi mieli.

”En keksi mitään postattavaa.” ”Puuttuu ideoita.” ”En tiedä mitä jakaisin.”
Kuulostaako tutulta?

Saat asian kuntoon vartissa - kunhan eka klikkaat tästä!

 

PS. Kenen muun pitäis lukea tää? Laitathan eteenpäin noista jakonapeista 

Eve Koivula tartuttaa tarinankerrontaa brändimarkkinointiin ja jeesaa markkinoinnissa budjetista riippumatta. Aloita heti: kokoa oma ideabuffa ja tule mukaan Facebook-ryhmäämme.

 

Share
Share
Pin
Tweet
Email